Een huis kopen of verkopen

Gaat u een huis kopen of verkopen? Daar komt veel bij kijken. Het overdragen van het eigendom verloopt via de notaris. Wij begeleiden de afwikkeling van de koop of verkoop. Een prettige gedachte.

Een huis kopen of verkopen

Staat u op het punt een huis te kopen of te verkopen? Daar komt veel bij kijken. Het overdragen van het eigendom verloopt via de notaris. Notariskantoor Pot & Koekoek doet dit met uiterste zorg. U kunt bij ons rekenen op onze volledige aandacht voor uw opdracht. Wij hebben een scherp oog voor alle aspecten die van belang zijn. Dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf.

Afwikkeling van de aankoop of verkoop

Als u een huis koopt via een makelaar, tekent u eerst de koopovereenkomst bij de makelaar. Daarna stuurt de makelaar deze overeenkomst naar de notaris. Wij begeleiden u bij de verdere afwikkeling van de aankoop of verkoop. Na ontvangst van de koopovereenkomst informeren wij alle betrokken partijen over de gang van zaken. Meestal kiest u als koper zelf voor een notaris. U kunt hiervoor bij ons een offerte aanvragen[J1] .

Opmaken van de leveringsakte

We regelen dat de verkoper eigenaar-af is en dat de koper eigenaar wordt. Dit door het opmaken van een leveringsakte. Een afschrift daarvan schrijven we in bij het Kadaster. We zien erop toe dat de koper de koopsom betaalt, en zorgen daarmee voor aflossing van de eventuele
bestaande hypothecaire geldlening.
Kopen of verkopen zonder makelaar?
Verkoper en koper kunnen ook zonder makelaar een koop hebben gesloten. Dan kunnen wij de koopovereenkomst opstellen. Ook zorgen we dat de afspraken goed en duidelijk op papier komen. We geven u daarover deskundige informatie en nauwgezet advies.

Downloads

Brochure ‘Woning kopen’ (KNB)
Brochure ‘Woning verkopen’ (KNB)
Een huis kopen of verkopen?
Notariskantoor Pot & Koekoek begeleidt u graag bij de verdere afwikkeling. Punctueel, transparant en integer.
Bel ons op 0341-564414 Vraag vrijblijvende offerte aan
Daarom Pot & Koekoek
  • Erkende kwaliteit kennis en handelen
  • Wij lezen en leven ons in in uw situatie
  • Advies en juridische dienstverlening op maat
Lees meer over ons